De nieuwe stationaire koeborstel

Een prijsgunstig alternatief voor de flexibele koeborstel

De nieuwe stationaire koeborstel SB is ergonomisch uitgevoerd met een unieke verende plaatconstructie en halfronde borstels. De borstels hebben korte, nylon haren voor een steviger borstelresultaat en een langere levensduur. Uiteraard is de borstel ook geschikt voor kalveren.

Belangrijkste voordelen

De belangrijkste voordelen van de nieuwe stationaire koeborstel op een rij:

  • Houdt de dieren schoon
  • Verwijdert parasieten en vermindert hinderlijke jeuk
  • Vermindert het risico op huidaandoeningen
  • Dubbele borstel bestrijkt een groot percentage van het dier
  • Vermindert stress
  • Vermindert competitiedrang over andere elementen in de stal
  • Vermindert de afbreuk van andere “krab”objecten zoals drinkbakken en hekken
  • Vermindert het risico op verwondingen door het krabben aan andere objecten

Onder natuurlijke omstandigheden krabben koeien zichzelf aan bomen, struiken en dergelijke. In stalomstandigheden hebben de koeien deze mogelijkheid niet en zullen ze dit proberen te doen aan stalinrichtingen, drinkbakken en andere objecten. Deze objecten hebben niet een hoge effectiviteit van krabben en het vermindert ook de levensduur van die objecten.

Door een borstel te plaatsen verleng je de levensduur van de stalinrichting, maar het belangrijkste is nog dat de dieren zich beter voelen, een betere vacht hebben en aanzienlijk minder gedrag vertonen die er op duidt dat ze jeuk of ongemak voelen.