AgriLight

Agrilight introduceert een innovatieve opvolger voor de succesvolle AGRILED® pro serie: de AGRILED® 3 serie

Derde generatie LED armaturen

In de afgelopen jaren heeft Agrilight met haar AGRILED® pro serie in heel Europa vele melkveebedrijven, geitenmelkbedrijven en andere stalgebouwen verlicht met led producten. Vooral de levensduur, hoge licht output, het bestand zijn tegen het stalklimaat en de unieke sturing maakten het de AGRILED® pro serie tot een ongekend succes.

Nu presenteren wij de opvolger: de AGRILED® 3 serie, de derde generatie led armaturen speciaal ontwikkeld voor gebruik in stallen.

Drie varianten

De AGRILED® 3 serie is beschikbaar in diverse uitvoeringen met een lichtopbrengst tussen de 30.300 en 16.800 lumen, met of zonder DALI techniek en in varianten met of zonder rood controle licht.

AGRILED® 3 pro

Intelligent geautomatiseerd verlichtingssysteem voor onder andere melkvee: wetenschappelijk bewezen 8-9% stimulatie van de melkgift bij een lichtniveau van 150-200 Lux. Optioneel verkrijgbaar met rode controle verlichting.

AGRILED® 3

Intelligent geautomatiseerd verlichtingssysteem voor onder andere droogvee, separatieruimten, werkverlichting en lage stallen. Optioneel verkrijgbaar met rode controle verlichting.

AGRILED® 3 eco

Armatuur voor standaard aan/uit schakeling, zonder geautomatiseerd besturingssysteem. Geschikt voor droog vee, separatieruimten, basis werkverlichting en lage stallen.

Uniek product

Wat de AGRILED® 3 serie uniek maakt, is het compacte ontwerp, de hoogwaardige materiaalkeuze en de productie in Nederland. Dit resulteert in een lage CO2-voetafdruk voor de gehele productie- en transportcyclus van de AGRILED® 3 serie. Dit in vergelijking met andere lichtoplossingen die veelal in Azië gemaakt worden en die daarna getransporteerd worden over de gehele wereld.

  • Geproduceerd in eigen fabriek
  • Lage CO2-voetafdruk
  • Gebruik van recyclebare grondstoffen
  • Ontworpen conform EU ‘Ecodesign-richtlijn’
  • Geen gebruik van wegwerpplastic in verpakkingen

Algemene specificaties

  • Levensduur 100.000 branduren L90/B50
  • CRI 70
  • IP 65 / IK08
  • Lichtkleur 4.000 Kelvin

Download leaflet

Download de leaflet voor meer informatie.

Agrilight levert op basis van een lichtplan ook een geschikte oplossing voor uw melkstal of carrousel. Zo bent u ook tijdens het melken verzekerd van een goed lichtniveau en de juiste lichtverdeling.

19 x AGRILED® 3 pro red | 35 x 88 meter | AGRIBOX pro | 150 – 200 Lux

Melkveestal van 35 meter breed en 88 meter lang uitgerust met 19 AGRILED® pro red armaturen. De armaturen worden aangestuurd met de AGRIBOX pro welke speciaal ontwikkeld is voor de AGRILED® pro armaturen. Met de AGRIBOX pro wordt de aansturing van uw armaturen volledig geautomatiseerd door middel van een DALI signaal. In deze stal worden de koeien 16 uur per dag voorzien van 150-200 Lux.

De AGRILED® 3 red en de AGRILED® 3 pro red armaturen zijn voorzien van rood licht. Dit rode licht kan gebruikt worden als controlelicht/nachtverlichting. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat koeien nauwelijks rood licht waarnemen en hierdoor niet worden gestoord tijdens hun nachtrust. Daarom kan het rode licht in het armatuur gebruikt worden om uw vee te inspecteren in de donkere periode zonder hun hormoonhuishouding te verstoren.

Bron: Van Oosterhout et al. 2012