DeLaval VMS V300 Melkrobot

DeLaval lanceert nieuw automatisch melksysteem

Minder kwetsbaar en afhankelijk

De VMS V300 maakt melkveehouders minder kwetsbaar en afhankelijk van de beschikbaarheid van gekwalificeerde melkers in de toekomst en zorgt er tevens voor dat zij voorop blijven lopen wat dierenwelzijn en voedselveiligheid betreft. De VMS V300 draagt bij aan de winstgevendheid van de melkveehouderij; niet alleen vandaag, maar ook voor de volgende generatie.

“Als marktleider zien we het als verplichting en kans om een bijdrage te leveren aan beter melken in alle werelddelen en helpen we melkveehouders bij hun dagelijks terugkerende uitdagingen. Het ontwerp van de nieuwe VMS V300 melkrobot is zodanig ontwikkeld dat melkveehouders worden geholpen aan de basis; meer te kunnen doen met minder middelen. We zijn trots op en zeer tevreden met het bereikte resultaat”, stelt Joakim Rosengren, President & CEO.

Met een aansluitresultaat van 99,8% en tot 50% sneller aansluiten, 10% hogere capaciteit, het echte individuele kwartiermelken, een potentie van meer dan 3.500 kg melkproductie per dag, een 99% dekkingsgraad van spraymiddel, een servicevriendelijker ontwerp en lagere operationele kosten, bewijst het DeLaval VMS V300 systeem dat de toekomst van melken hier en nu reeds is gestart.

Nieuwe gebruikersinterface

Het DeLaval VMS V300 systeem is voorzien van DeLaval InControl™, een nieuwe gebruikersinterface die ervoor zorgt dat informatie en controle op het systeem overal, ook op afstand, toegankelijk is. DeLaval PureFlow™, de nieuwe transparante voorbehandelbeker, is een andere kenmerkende vernieuwing van de DeLaval VMS V300. Verder is DeLaval InSight™, het nieuwste op het gebied van vision-technologie, toegepast in de DeLaval VMS V300 voor soepel, snel en accuraat aansluiten van de spenen.

“Je kunt een normaal gezinsleven hebben en normale werkuren en eventuele medewerkers ook. Het leven van een melkveehouder wordt hier een stuk makkelijker van”, zegt Søren Højgaard Andersen, DeLaval VMS V300 melkveehouder in Denemarken.

Met toevoeging van het DeLaval InService™ All-Inclusive programma is een klantspecifieke oplossing inclusief preventief onderhoud, service, verbruiksartikelen, advies en storingsdelen voor een vaste prijs mogelijk. Het DeLaval InServiceTM  programma biedt melkveehouders de mogelijkheid zich op hun andere bedrijfsactiviteiten te focussen, met de zekerheid dat het melkproces continu goed en geoptimaliseerd verloopt.