Evanza Melkstel

Eerste melkstel ter wereld met cartridge in plaats van tepelvoering

Vernieuwde top-flow technologie

Het DeLaval Evanza™ melkstel is het eerste melkstel ter wereld dat gebruikmaakt van een cartridge in plaats van een standaard tepelvoering. Daarnaast is het melkstel uitgevoerd met vernieuwde Top-Flow technologie en een bajonetaansluing op de korte melkslang voor een eenvoudige snelle verbinding tussen de melkklauw en tepelbeker. Het nieuwe DeLaval Evanza™ melkstel brengt u en uw koeien substantiële verbeteringen in melkprestaties, dierenwelzijn, service, ergonomie en betrouwbaarheid.

 • Sneller vervangen
 • Sneller melken
 • Verbeterde uiergezondheid
 • Duurzamer

Sneller vervangen

Het DeLaval Turn&Milk™ principe van Evanza maakt vervangen simpel en minder tijdrovend. Door de revolutionaire cartridgeconstructie gecombineerd met het Clover™ design kunnen de tepelvoeringen in een fractie van de normale wisseltijd vervangen worden. In minder dan een minuut kunnen alle 4 cartridges worden gewisseld. Ook de korte melkslang kan eenvoudig worden vervangen door middel van een bajonetaansluiting. Dit bespaart u kostbare tijd en kosten.

 • DeLaval Turn&Milk™
 • Innovatieve cartridgeconstructie met Clover™ design en korte melkslang
 • Arbeidsbesparing

Sneller melken

De unieke DeLaval TopFlow™ technologie kan omgaan met de hoogste melkstromen en ondersteunt een goede uiergezondheid. Op onze testbedrijven ervaren we tot 7% ​​kortere melktijd met tot 83% minder luchtzuigen tijdens het melken. Het melkstel is licht van gewicht, goed gebalanceerd en heeft ergonomische gripzones. Dit alles resulteert in eenvoudig aansluiten, vierkant uitmelken en een positieve bijdrage aan de ergonomie van de melker.

 • DeLaval TopFlow™
 • Minder luchtzuigen
 • Kortere melktijd

92 procent verbetering

Verbeterde uiergezondheid

Onze testbedrijven ervaren tot 92% verbetering van de speenconditiescore sinds het gebruiken van Evanza, met TopFlow™ technologie en de cartridge tepelvoering die teder melken combineert met uitstekende melkprestaties. Dit resulteert in minder slips en rustiger koeien die meer melk produceren.

 • DeLaval Evanza™ cartridge
 • Verbetering van speenpuntvereelting
 • Minder luchtzuigen

Duurzamer

De Evanza robuuste melkstellen zijn gemaakt van hoogwaardige en duurzame materialen. Een ander uniek kenmerk van het Evanza™ melkstel is de eenvoudig te wisselen cartridge met een 2x langere levensduur (5000 melkbeurten of 1 jaar) en een korte melkslang met een tot 4x langere levensduur (10.000 melkbeurten of 1 jaar).

 • 2x langere levensduur van de cartridge tepelvoering
 • 4x langere levensduur van de korte melkslang
 • Topkwaliteit materialen

De toekomst van het melken begint hier

Oliver over het nieuwe DeLaval Evanza melkstel